Nederlands Deutsch

In de omgeving van vakantiehuis Callantsoog – De Wijde Blick 2.11

Dagje weg of naar het strand? Callantsoog en omgeving

Het vakantiehuis ligt op 150 meter van het strand en nog geen 100 meter van het levendige dorpscentrum. In de omgeving van Callantsoog zijn ook veel leuke activiteiten te doen en uitstapjes te maken. Op deze pagina vindt u tips voor als u een dagje niet naar het strand wilt. Voor een compleet overzicht kijkt u op de site van VVV Callantsoog.

Dorpsplein Callantsoog

Het dorpsplein van Callantsoog ligt om de hoek. Hier kunt u terecht in de verschillende horecagelegenheden. De supermarkt is 7 dagen per week geopend. Geniet tijdens uw verblijf zeker een keer van een heerlijk vers patatje van Wip-in en een ijsje van IJsie Prima.

Natuurgebied Het Zwanenwater, Callantsoog – Website

Het Zwanenwater is een must voor elke natuurliefhebber. Twee wandelroutes van 2 en 4,5 km laten u de mooiste plekken van dit natuurgebied zien. Naast wandelen is het mogelijk te vogelspotten of iets met kinderen te ondernemen. Het Zwanenwater grenst aan de strandopgang tegenover het vakantiehuis.

Actief in zee en op het strand, Callantsoog

In Callantsoog zijn verschillende activiteiten in zee en op het strand te doen. Denk hierbij aan vliegeren, blokarten, kitesurfen, golfsurfen en windsurfen. Verschillende lessen worden aangeboden door ‘t Coraaltje en Surfschool Callantsoog.

Attractiepark De Goudvis, Sint Maartenszee – Website

De Goudvis is de ideale plek voor een dagje spelen voor de kids. Met een grote buiten-en binnenspeeltuin met ballenbak is er genoeg te doen. Bovendien is een dagje naar de Goudvis betaalbaar.

Fort Kijkduin, Huisduinen – Website

Fort Kijkduin is tussen 1811 en 1813 gebouwd in opdracht van Napoleon. Nu doet het fort dienst als museum, aquarium en restaurant. Een leuk en leerzaam dagje voor het hele gezin.

Marinemuseum, Den Helder – Website

In het Marinemuseum is niet alleen te zien hoe de marine vroeger te werk ging, maar laat je ook beleven hoe de marine tegenwoordig te werk gaat. Met interactieve elementen en de mogelijkheid een echte onderzeeër in te stappen is dit een leuk dagje uit.

De Holle Bolle Boom, Tuitjenhorn – Website

De Holle Bolle Boom biedt drie belevenissen: een binnenspeeltuin, buitenspeeltuin en een zwembad. Voor kinderen een dag vol plezier.

Westfriese Markt, Schagen – Website

Schagen staat in de zomer een aantal donderdagen in het teken van de Westfriese Markt. De bonte stoet van in originele Westfriese klederdracht gestoken Schagenezen en gasten, lopend of gezeten op of in boerenwagens, sjeezen en landauers, die getrokken worden door prachtige paarden, trekt door de stad. Op de terrassen in Schagen is het in de zomer goed toeven.

Landgoed Hoenderdaell, Anna Paulowna – Website

Op Landgoed Hoenderdaell zijn tientallen diersoorten te vinden, waaronder leeuwen, apen, krokodillen, tijgers en verschillende vogels. Tijdens een wandeling kunnen emoes, fazanten en andere dieren uw pad kruisen. Met een stiltegebied, kinderboerderij, weidse vlaktes en een roofvogeltuin is er voor jong en oud genoeg te beleven.

Van Blanckendaellpark, Tuitjenhorn – Website

Het Van Blanckendaellpark in Tuitjenhorn biedt een leuk dagje uit. Met tientallen diersoorten en een museum in het goed toegankelijke park bent u verzekerd van een gezellig dagje weg.